#blog

ПЕРНИЦА ПОД ФУСТАНОТ - Марија Ратковиќ
ПЕТГОДИШНА НЕПРАВДА ПРЕД ИСПРАВАЊЕ: УСВОЈУВАЊЕ НА НОВИОТ ЗАКОН ЗА АБОРТУС ВЕДНАШ И ЕДНОГЛАСНО!
Why Femoir?
PeachPreach | 8th of March @Kino Milenium
Каде за 8ми март?
Star the countdown!
PeachPreach 8th of March 2019 (video)
Mavi Phoenix on FIRSTBORN GIRL #7
Oва мое тело не е едно и се менува: Интервју со Верица Недеска
FIRSTBORN GIRL | This Body Which Is Not One
Why don't doctors trust women? Because they don't know much about us
Women on Women (WoW)
Кристина Ампева номинирана за WOW награди
Ружица Јосифовска номинирана за WOW награди
Јана Белчева номинирана за WOW награди
Ленче Здравкин номинирана за WoW награди
Номинирани 33 жени за WOW награди
Како еден вирус нè потсети дека сме општествени битија
„Ти не си виновна!“ – четврт Марш за женски права по повод Меѓународниот ден на жената
Early career women in research environments: the agony of social capital
Абортусот е неопходна здравствена услуга за жените и за време на пандемиска криза
ШКОЛСКИ ПРИКАЗНИ
На денешен ден е родена Рајна Алексова!
Бараме итно преземање на мерки за расчистување на случајот „Јавна соба“ и заштита на жртвите на родово засновано насилство
Зошто 8 Март? - средношколски материјали за настава
„Причина за смрт“: Поетична аутопсија на фемицидот низ историјата
Што всушност значи забраната за абортус после шестата недела
Низ креативниот процес со Ангела Стојановска и Јована Зајкова
Осврт кон 2021
Повик за едукатор(к)и за спроведување на материјалите „Зошто 8 Март?“
Градска пешачка тура за мапирање на женското културно наследство
Зошто 8 Март - феминистичко образование за сите
Отворена позиција во Тиииит! Инк.
Comedy is part of feminist history—and we need it more than ever!
Дел од атмосферата на „Цепки“
Feminist Stand-up with Sofija Ristevska, Angela Stojanovska and Boris Gay
Gender and bodily purification of the practices of "pumping" and "sucking"
"I need a new body" - an account of the construction of gender and performative identity
Review of PeachPreach "I Was Alone"
Why March 8? - lectures on gender equality and feminism
An ode to hope
Top