#blog

ПЕРНИЦА ПОД ФУСТАНОТ - Марија Ратковиќ
ПЕТГОДИШНА НЕПРАВДА ПРЕД ИСПРАВАЊЕ: УСВОЈУВАЊЕ НА НОВИОТ ЗАКОН ЗА АБОРТУС ВЕДНАШ И ЕДНОГЛАСНО!
Зошто ФЕМОАР?
ПИЧ ПРИЧ на 8ми март во кино Милениум!
Каде за 8ми март?
ПОЧНУВАМЕ СО ОДБРОЈУВАЊЕ!
ПичПрич 8 март 2019 (видео)
Mavi Phoenix на ПРВО ПА ЖЕНСКО #7
Oва мое тело не е едно и се менува: Интервју со Верица Недеска
Прво па Женско 7 -  Ова тело кое не е едно
IN-YOUR-FACE КОНЦЕПТУАЛНА УМЕТНОСТ | Кон отворањето на првата самостојна изложба „Ова објективизирано тело“ на Марија Ангеловска
Зошто лекарите не им веруваат на жените? Зашто не нè познаваат доволно.
Women on Women (WoW)
Кристина Ампева номинирана за WOW награди
Ружица Јосифовска номинирана за WOW награди
Јана Белчева номинирана за WOW награди
Ленче Здравкин номинирана за WoW награди
Номинирани 33 жени за WOW награди
Како еден вирус нè потсети дека сме општествени битија
„Ти не си виновна!“ – четврт Марш за женски права по повод Меѓународниот ден на жената
Жените во научно-истражувачката работа: агонијата на социјалниот капитал[1]
Абортусот е неопходна здравствена услуга за жените и за време на пандемиска криза
ШКОЛСКИ ПРИКАЗНИ
На денешен ден е родена Рајна Алексова!
Бараме итно преземање на мерки за расчистување на случајот „Јавна соба“ и заштита на жртвите на родово засновано насилство
Зошто 8 Март? - средношколски материјали за настава
„Причина за смрт“: Поетична аутопсија на фемицидот низ историјата
Женскиот поглед кадриран: одблизу и оддалеку
Ослободување на потиснатите женски искуства
„Растение (879 страни, 33 дена)“: Магиски архиви
Авганистанските жени повторно под талибански режим
Што всушност значи забраната за абортус после шестата недела
Top