ПОВРЗУВАЊЕ НИЗ СЛОЕВИ И АФЕКТИ | ППЖ12 | 1 јуни во МСУ

🌿 ПРВО ПА ЖЕНСКО 12 presents...
-----------------------------------------------------------
Целодневна интердисциплинарна програма
-----------------------------------------------------------
ПОВРЗУВАЊЕ НИЗ СЛОЕВИ И АФЕКТИ ✨
📅 1 јуни
⏳ 13 часот
📍 Музеј на современата уметност
-----------------------------------------------------------
*Програма:
-----------------------------------------------------------
🌿 13:00 Градска пешачка тура МАПИРАЊЕ НА ЖЕНСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО „НАШИОТ ПАТ"
Водичка: Ивана Драгшиќ ( Пријави: https://forms.gle/jm7jzndAMN7xdnJJ8 )
🌿 13:00 Работилница за деца ИЗРАЗУВАЊЕ СОЛИДАРНИ МИСЛИ И ЧУВСТВА ПРЕКУ УМЕТНОСТ
Координатор: Доротеј Нешовски ( Пријави: https://forms.gle/R4WY6juBcAvk5TwE9 )
🌿 14:00 Панел дискусија РАДИКАЛНА СОЛИДАРНОСТ: поврзување низ слоеви и афекти
Ученичк/ци: Јован Близнаковски, Јелена Вишњиќ, Марија Вулетиќ, Матеј Тројачанец, Лилјана Јоноски и Ана Блажева
Модераторка: Вики Младенова
🌿 15:30 HANJA претставува: банкет во црвено
Авторки: HANJA Delights
🌿 16:30 Акција #СподелиАвторка со Stella Network
🌿 17:00 Промоција на публикацијата ГОДИНИ БУДНИ 👁️Рефлексии за првите 10 години на ПРВО ПА ЖЕНСКО Фестивалот за феминистичка култура и акција
Уредничка: Марија Христова
Промоторка: Калиа Димитрова
🌿 18:00 Концерт на KOALA VOICE (SI), ДИНА ЈАШАРИ и ХАНА КОРНЕТИ
🌿 22:00 Диџеј сет IMAN
-----------------------------------------------------------
ПРИДРУЖНА ПРОГРАМА:
-----------------------------------------------------------
🌿 15:30 - 17:30 Диџеј сет на Iris

***************************************************************
Програмата е поддржана од Embassy of Sweden, The Kvinna till Kvinna Foundation, Equality Fund, Sigrid Rausing Trust и Министерството за култура на РСМ.