Извештај во сенка за имплементација на Конвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жените и семејното насилство во Северна Македонија

Во прилог го имате извештајот во сенка за имплементација на Конвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жените и семејното насилство во Северна Македонија. Извештајот беше беше испратен до ГРЕВИО комитетот на 29 април, 2022 од име на Платформата за родова еднаквост, од којашто е дел и Тиииит! Инк.

Извештајот може да го преземете тука.  

 

*Илустрацијата е преземена од https://www.itsnicethat.com/articles/anna-kovecses-illustration-100417