Прво па женско #4

Оваа година Прво па женско ја славеше Жената Борец. Програмата беше замислена како портрет на женското лице на годината - она во време на свирежи, скандирања и поворки по улиците како одек на автентичната женска борба со пендреците, штитовите, чизмите со метални ѓонови, со барикадите, солзавците и водените топови. Портрет на женското НЕ на неправдата, насилството и криминалот. 
Жените бестрашно и неуморно ги освоија улиците. 
Уште малку ќе ја освојат и слободата!

Слободна Македонија, колку тоа женски звучи!

 

Фотографиите во галеријата се на Лилика Стрезоска и Ванчо Џамбаски.

Петок 11 03

15:00 работилница
Кино Фросина
15:00 работилница
Фоаје на кино Фросина на кат
18:00 филмска програма
Кино Фросина
22:00 диџеј сет
бифе Фросина

Сабота 12 03

12:00 предавање
Фоаје на кино Фросина на кат
15:00 предавање
Фоаје на кино Фросина на кат
17:00 дискусија
Фоаје на кино Фросина на кат
18:30 филмска програма
Кино Фросина
20:00 изложба
Фоаје на кино Фросина на кат
21:00 перформанс
Фоаје на кино Фросина на кат
23:00 диџеј сет
Денсинг сала

Недела 13 03

13:00 предавање
Фоаје на кино Фросина на кат
13:00 базар
бифе на Кино Фросина
14:00 дискусија
Фоаје на кино Фросина на кат
16:00 дискусија
Фоаје на кино Фросина на кат
17:00 дискусија
Фоаје на кино Фросина на кат
18:00 работилница
Фоаје на кино Фросина на кат
20:00 претстава
Кино Фросина
21:00 концерт
бифе на Кино Фросина

Волонтери

  • Ивона Наскова
  • Моника Јамандиловска
  • Клементина Ристовска
  • Ева Ристиќ
Top