Фемоар

Реакција на Платформа за родова еднаквост: Апатичноста кон насилството против жените е загрижувачко и неприфатливо

Отворена позиција во Тиииит! Инк.

Реферат на Ивана Хаџиевска, изложен на свечената академија по повод 80 години од основањето на АФЖ

Учеството на македонската делегација на собирот за одбележување 80 години од создавањето на АФЖ

Проекција и дискусија за документарниот филм 𝐀𝐒 𝐈 𝐖𝐀𝐍𝐓 на Самахер Алкади

„Ми треба ново тело“ - приказ на градењето родов и перформативен идентитет

Femoir

Продукција

Intimate female mapping of cities | with Lejla Somun and Leila Šeper август 2016

Intimate female mapping of cities | with Marija Vuletić август 2016

Мапирање женски градови | Сараево со Бесима Бориќ август 2016

Портфолио на изведувачка програма на фестивалот ПРВО ПА ЖЕНСКО ноември 2022

Портфолио на визуелна програма на ПРВО ПА ЖЕНСКО ноември 2022

Проекти

Крај за менструална сиромаштија јуни 2020

Жени за Жени (WoW) ноември 2019

Матка - Платформа за слободен пристап до легален абортус февруари 2014

Страв од феминизам? јули 2015

Top