#nastan

Пич Прич онлајн
Најава

Пич Прич онлајн

Петок 15.05 20:00 // https://www.facebook.com/peachpreachmk/

Скопје 2020 (ж.) со Ивана Драгшиќ
Ничии прагови конкретно
Ќерки на прашината | филм
Држава што не постапува е држава што силува - марш за женски права
Од мое гледиште - обука за критичко феминистичко пишување на Прво па женско#9
Разговор со уметницата: Oља Грубиќ ● Испробување феминистички иднини
ИСПРОБУВАЊЕ ФЕМИНИСТИЧКИ ИДНИНИ: Отворена проба
Монодрамата „По патеката на тркалото“ во изведба на Џемилиана Абдулова
4. издание на #WikiGap edit-a-thon! (повик за волонтер(к)и)
Феминистичката школа ФЕМ 101.2
ПичПрич | Цепки
Најава

ПичПрич | Цепки

Петок 13.05 20:00 // Македонска Филхармонија

ПРВО ПА ЖЕНСКО 10 | ГОДИНИ БУДНИ
Срамота! – Вечер на раскажување квир приказни и забава со Зоки Бејбе
„Гол живот“ - перформанс на Оља Грубиќ (ВиаНегатива, Љубљана)
Земјата во нашите џебови - самостојна изложба на Невена Алексовски
Да играме! - Филмска програма на Прво па женско 10
Најава

Да играме! - Филмска програма на Прво па женско 10

Четврток 20.10 20:00 // Кинотека на Република Северна Македонија

АРХИВИ НА НЕВИДЛИВИТЕ 2022 | „Документот кој недостига“ изложба на Христина Иваноска
Изведувачка програма на ППЖ10 | Премиера на „Ми треба ново тело“ на Викторија Илиоска и разговор со уметницата
Проекција и дискусија за документарниот филм 𝐀𝐒 𝐈 𝐖𝐀𝐍𝐓 на Самахер Алкади
Реферат на Ивана Хаџиевска, изложен на свечената академија по повод 80 години од основањето на АФЖ
ПичПрич | Бев сама
Најава

ПичПрич | Бев сама

Среда 05.04 20:00 // Младински Културен Центар

Extima: Плодна почва | ПРВО ПА ЖЕНСКО перформанс
Најава

Extima: Плодна почва | ПРВО ПА ЖЕНСКО перформанс

Сабота 13.05 20:00 // Младински Културен Центар

Бојана Вунтуришевиќ и Алембик | ПРВО ПА ЖЕНСКО концерт
Најава

Бојана Вунтуришевиќ и Алембик | ПРВО ПА ЖЕНСКО концерт

Сабота 13.05 21:00 // Младински Културен Центар

Џоди Дин и Сенка Анастасова во Скопје
Најава

Џоди Дин и Сенка Анастасова во Скопје

Понеделник 29.05 17:00 // Музеј на Современата Уметност

Конференција „Кршење на табуата: Менструална правда за сите!“
СРАМОТА! - вечер на раскажување квир приказни и афтер со Ивана Драгшиќ!
𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐦𝐲 𝐭𝐫𝐮𝐭𝐡, 𝐭𝐞𝐥𝐥 𝐦𝐞 𝐲𝐨𝐮𝐫𝐬 | Јасна Жмак
ЖЕНИ ЗАД ПУЛТОТ - завршна журка!
Дијалог кој недостасува: ИНСТИТУЦИЈА КОЈА НЕДОСТАСУВА || ЛОКОМОТИВА || ППЖ || Divert || МОТ
ИСПРОБУВАЊЕ ФЕМИНИСТИЧКИ ИДНИНИ 2.0 – презентација на платформата за изведувачки уметности на ПРВО ПА ЖЕНСКО
ПРЕМИЕРА: МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА
Најава

ПРЕМИЕРА: МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА

Недела 26.11 20:00 // Младински Културен Центар

Втора изведба на МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА
Тука, но некаде другаде | 15. 12. 2023 - 11. 1. 2024 | Škuc Gallery
МОЛКОТ НА РАЗУМОТ – филм на Кумјана Новакова | Специјална проекција на ППЖ11
Од отворањето на изложбата „Тука, но некаде другаде“ во кураторство на Јана Старделова
МАЧКАТА ЕЛЕОНОРА | Перформанс по монодрамата на Карен Јес | 15 и 16 април
СВЕТ БЕЗ ЖЕНИ | ППЖ 12 и ППФ
Најава

СВЕТ БЕЗ ЖЕНИ | ППЖ 12 и ППФ

Среда 15.05 20:00 // Академска сцена на ФДУ

Top