#politics

Марш за женски права!
ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ИТНО ДА ГО РАСЧИСТИ СЛУЧАЈОТ „ЈАВНА СОБА“ И ДА ЗАПОЧНЕ ПРОФЕСИОНАЛНО ДА РАБОТИ НА СЛУЧАИТЕ НА РОДОВО-ЗАСНОВАНО НАСИЛСТВО
Реакција: Држава што не постапува е држава што не се грижи за здравјето на жените!
Вибратор за култура
Декриминализација на абортусот во Мексико
ПОЛИАМОРИЈА: политики и задоволства | работилница со Мима Симиќ и Марта Шушак
НЕ ПРИФАЌАМЕ КРАТЕЊА ВО БУЏЕТОТ ЗА КУЛТУРА
Реакција на Платформа за родова еднаквост: Фемицидите се производ на молкот на општеството и недовербата во институциите
Учеството на македонската делегација на собирот за одбележување 80 години од создавањето на АФЖ
Реакција на Платформа за родова еднаквост: Апатичноста кон насилството против жените е загрижувачко и неприфатливо
Реакција на Платформа за родова еднаквост: Мора да има забрана за вршење на лекарска дејност за гинекологот Асани
Протестен собир: Не сме безбедни!
Реакција на Платформата за родова еднаквост за поткастот на Лазаров со гостин Латас
Реакција на Платформата за родова еднаквост: Жените во нашата држава го губат и животот поради континуирана системска негрижа за здравјето!
Марш за 8 Март: Ќе преживеат ли жените овде?
Платформа за родова еднаквост: Се одржа Марш за женски права под слоганот „Ќе преживеат ли жените овде?“
Реакција на Платформа за родова еднаквост: Каков скандал треба да се случи за конечно да се разбудат Лекарската комора и Јавното обвинителство?
Остра реакција на Платформата за родова еднаквост: Црквата подалеку од женските права!
Кој му даде на Владиката концесија за телевизија да ги „забавува“ граѓаните со опасна, погубна и отровна идеологија против жените?
Функцијата градоначалник на општината не е да прави поделби во граѓанското општество на „послушни“ и „непослушни“ организации, туку да работи за доброто на сите граѓани
РЕАКЦИЈА на Платформата за родова еднаквост и Мрежата за заштита од дискриминација: Македонија треба да биде општество еднакво за сите! СТОП за омразата и насилството кон жените и различноста
Реакција на Платформата за родова еднаквост: Заканите по живот не се слобода на изразување! Солидарност со активистката и новинарката Рита Бехадини!
Платформа за родова еднаквост: Уште еден фемицид поради непостапување на институциите
Убиството во Кочани е фемицид! Бараме преквалификување на делото
Реакција на Платформата за родова еднаквост: Омаловажувањето и омразата не се патриотски вредности
Реакција на Платформата за родова еднаквост: Солидарност со негувателките од Струга!
Министерство за култура - деградира култура
Платформата за родова еднаквост најостро го осудува говорот на омраза во предизборниот период
Марш за женски права - „Црвена линија: Правата на жените не се за преговарање!“
Се одржа Марш за женски права под слоганот „Црвена линија: Правата на жените не се за преговарање!“
Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова
Реакција на Платформата за родова еднаквост: Бараме да престане праксата на правосудството на погрешното третирање на семејното насилство
Top