Декриминализација на абортусот во Мексико

Декриминализација на абортусот во Мексико

Врховниот суд одлучи да го декриминализира абортусот во Мексико. Со оваа историска одлука се поставува преседан откако судот го прогласи...
ПРВО ПА ЖЕНСКО #9
Најава

ПРВО ПА ЖЕНСКО #9

Четврток 10.06 19:00 // МКЦ

Од мое гледиште - обука за критичко феминистичко пишување на Прво па женско#9
ПРВО ПА ЖЕНСКО платформа за изведувачки уметности: ИСПРОБУВАЊЕ ФЕМИНИСТИЧКИ ИДНИНИ
ЗАЕДНИЧКА ИЗЈАВА НА ЖЕНИ-АКТИВИТСКИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ОД БАЛКАНСКИОТ РЕГИОН ЗА РОДОВО-ЗАСНОВАНОТО НАСИЛСТВО НА ИНТЕРНЕТ
Вибратор за култура
Реакција: Држава што не постапува е држава што не се грижи за здравјето на жените!
Top