Инфо

Година

2014

Дата/Време

Сабота 08.03 20:00

Место

Кино Фросина

Земји учесници

Македонија | MK | БИХ |

Учесници

Кумјана Новакова

Кумјана Новакова

Кумјана Новакова, работи во полето на креативниот документарен филм и аудиовизуелните уметности од 2006 година кога и го кооснова филмскиот...

Повеќе

Студиорум

Студиорум


Pravo Ljudski Film Festival

Pravo Ljudski Film Festival


Ар тисти

Синопсис

Филмска Програма

ФИЛМСКА ПРОГРАМА 20.00 кино Фросина

во соработка со Студиорум, Pravo Ljudski Film Festival и Women Make Movies Концепт: Кумјана Новакова


SEVEN WOMEN. SEVEN SINS.

Продуценти: Макси Коен, Маја Константин и Бриџит Крамер; 1987; 101 минути Од што се состои смртниот грев денес? Седум од најпознатите светски режисерки - Хелке Сендер, Бет Гордон, Макси Коен, Шантал Акерман, Воли Експорт, Лоринс Гаврон и Улрике Отингер ја создаваат својата визија за целулоиден грев во овој филмски омнибус. СЕДУМ ЖЕНИ – СЕДУМ ГРЕВОВИ претставува совршен вовед за оние на кои не им е блиска женската кинематографија, како и интересна студија за стиловите на седумте иновативни режисерки. Награди, фестивали и проекции: Montreal Festival du Nouveau Cinema, Best Short Film for "Anger"; Tokyo Video Festival, Award of Special Distinction for "Anger"; Rotterdam Film Festival; Toronto Int'l Film Festival; Museo Reina Sofia; American Film Institute Festival, Los Angeles.

Top