Инфо

Година

2014

Дата/Време

Сабота 08.03 20:00

Место

Кино Фросина

Земји учесници

Македонија | MK | БИХ |

Учесници

Кумјана Новакова

Кумјана Новакова

Кумјана Новакова работи во областана креативниот документарен филм и ау-диовизуелни уметности од 2006 година.Развива проекти кои ја обединуваатфилмската и современа...

Повеќе

Студиорум

Студиорум


Pravo Ljudski Film Festival

Pravo Ljudski Film Festival


Ар тисти

Синопсис

Филмска Програма

ФИЛМСКА ПРОГРАМА 20.00 кино Фросина

во соработка со Студиорум, Pravo Ljudski Film Festival и Women Make Movies Концепт: Кумјана Новакова


SEVEN WOMEN. SEVEN SINS.

Продуценти: Макси Коен, Маја Константин и Бриџит Крамер; 1987; 101 минути Од што се состои смртниот грев денес? Седум од најпознатите светски режисерки - Хелке Сендер, Бет Гордон, Макси Коен, Шантал Акерман, Воли Експорт, Лоринс Гаврон и Улрике Отингер ја создаваат својата визија за целулоиден грев во овој филмски омнибус. СЕДУМ ЖЕНИ – СЕДУМ ГРЕВОВИ претставува совршен вовед за оние на кои не им е блиска женската кинематографија, како и интересна студија за стиловите на седумте иновативни режисерки. Награди, фестивали и проекции: Montreal Festival du Nouveau Cinema, Best Short Film for "Anger"; Tokyo Video Festival, Award of Special Distinction for "Anger"; Rotterdam Film Festival; Toronto Int'l Film Festival; Museo Reina Sofia; American Film Institute Festival, Los Angeles.

Top