Инфо

Година

2015

Дата/Време

Сабота 07.03 13:00

Место

Фоаје на кино Фросина на кат

Земји учесници

MK |

Учесници

Вера Бунтеска

Вера Бунтеска


Ар тисти

Синопсис

Женска Соба | ЖЕНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И НИВНАТА БОРБА ЗА РАМНОПРАВНОСТ

ЖЕНСКА СОБА, ЖЕНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И НИВНАТА БОРБА ЗА РАМНОПРАВНОСТ


Предавање на Вера Бунтеска - претседателка на Организацијата на жени на Општина Карпош и потпретседателка на Главниот одбор на Сојузот на борци на Македонија Жените на Македонија и нивната борба за рамноправност "Погрешно ќе биди ако се речи да македонската жена не е земала и не зема дел од борбата на македонскио народ. Макар и да е македонката во много струко ропство како национално, политичко-социално и ропство на мажо, то ипак имаме многу примери во борбите на македонскио народ, да е земала живо участие" - Жените на Македонија во НОВ

Top