Инфо

Година

2015

Дата/Време

Сабота 07.03 18:00

Место

Фоаје на кино Фросина на кат

Земји учесници

SWE |

Учесници

Сандра Дален

Сандра Дален

Сандра Дaлен (Шведска) веќе 20 години работи како секс-едукатор - предавач, тренер и писател. Во 2002 год. ја напиша првата...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

LET’S TALK ABOUT (CLITORAL) SEX: Работилница со Сандра Дaлен

LET’S TALK ABOUT (CLITORAL) SEX: Работилница со Сандра Дaлен (Шведска)

Како функционира телото и како да уживаме? Зошто е важно да се зборува за сексот? Во текот на оваа возбудлива работилница ќе научите сè за клиторисот и како да уживате во клиторијалниот секс сами или со патнерот/партнерката. Сандра Дaлен (Шведска) веќе 20 години работи како секс едукатор - предавач, тренер и писател. Во 2002 ја напиша првата феминистичка книга на шведски јазик „Секс итн.“, а во 2006 првата „популарно научна“ книга за хетеронормативноста „Хетеро“. Таа работи и како предавач на теми поврзани со еднаквите можности, дискриминиацијата и нормативно - критичката педагогија. Учеството на Сандра Дaлен на ПРВО ПА ЖЕНСКО го овозможи Шведската амбасада во Скопје.

Top