Инфо

Година

2015

Дата/Време

Недела 08.03 12:00

Место

Фоаје на кино Фросина на кат

Земји учесници

EU |

Учесници

CULTURAL AND GENDER PRACTICES NETWORK

CULTURAL AND GENDER PRACTICES NETWORK


Ар тисти

Синопсис

Женска Соба | Презентација

ПРЕЗЕНТАЦИЈА: CULTURAL AND GENDER PRACTICES NETWORK

Платформа за родови и културни пракси е неформална мрежа организации кои ги третираат овие практики преку медиумски, фестивалски и производни програми, чија цел е зајакнување на регионалната (женска) граѓанска сцена преку размена на искуства и креирање нови заеднички акции. Мрежата се роди и се развива во интензивото телење на разни феминистички и квир позиции, стратегии и идентитети и се состои од женски и феминистичките групи активни во пост- југословенските простори: FEMINIŠ (Srb), VOX FEMINAE (Cro), NOVOSADSKA LEZBEJSKA ORGANIZACIJA (Srb), QUEER. HR (Cro),LIBELA.ORG (Cro), ACT WOMEN (Srb), BeFem (Srb), TIIIIT! Inc. (MKD), CURE (BiH), QUEER SPORT (BiH), LFU (Slo), FEMALE’S CREAM (Slo), Pride parade (Slo)CENTAR ZA DEVOJKE (Srb), VSTAJNIŠLE SOCIALNE DELAVKE (Slo), Mesto žensk (Slo), Rdeče Zore (Slo) .... На ПРВО ПА ЖЕНСКО мрежата ќе ја претстават Кристина Васхолм, Анѓела Чех и Јована Ѓорѓевиќ.

Top