Инфо

Година

2015

Дата/Време

Недела 08.03 14:00

Место

Фоаје на кино Фросина на кат

Земји учесници

MK | MK | MK | MK |

Учесници

Ирена Цветковиќ

Ирена Цветковиќ


Билјана Гинова

Билјана Гинова


Уранија Пировска

Уранија Пировска


Неда Коруновска

Неда Коруновска


Ар тисти

Синопсис

Женска Соба | ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: ШТО ДА СЕ ПРАВИ?

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: ШТО ДА СЕ ПРАВИ?

Неодамнешните законски измени ги загрозуваат репродуктивните и основните човекови права како и правата на жените. ЛГБТ заедницата е под постојан напад и нема заштита од институциите. Оваа трибина ќе се обиде да понуди критички осврт на позицијата на жените и на ЛГБТ заедницата во актуелните политичко-општествени услови и да отткрие нови можни методи на активизам основани на соработка и вмрежување. Концепт на Уранија Пировска, Ирена Цветковиќ, Биљана Гинова и Неда Коруновска.

Top