Инфо

Година

2015

Дата/Време

Недела 08.03 18:00

Место

Бифе на кино Фросина

Земји учесници

MK |

Учесници

ЛезФем

ЛезФем

Лезбејско- феминистичката група – ЛезФем е оформена во рамките на ЛГБТИ центарот за подршка во Скопје. Оваа група е посветена на...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

ПОЕТСКИ ПЕРФОРМАНС | ЖЕНСКО ПИСМО

ПОЕТСКИ ПЕРФОРМАНС: ЖЕНСКО ПИСМО - ПОЕТСКО ЧИТАЊЕ НА Лезфем И ПРИЈАТЕЛ(К)ИТЕ

Поетеси, писателки, активисти и активистки, љубители на поезијата на едно место ќе се соберат за женското писмо во стварност да го донесат. „Сега сум езеро. Една жена се свива над мене Барајќи ги моите потврди за она што стварно е.“ ~Силвија Плат

Top