Инфо

Година

2015

Дата/Време

Недела 08.03 19:00

Место

Бифе на кино Фросина

Земји учесници

MK |

Учесници

Телемама

Телемама


Ар тисти

Синопсис

Концерт | Телемама

(ПРИК)ВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ НА ТЕЛЕМАМА

Драгана Заревска е визуелна уметница која реализира хибридни проекти инспирирани од иновативните процеси. Нејзината работа е фокусирана на теми како минијатуризација на перформанси/објекти/ситуации/политика, патување во минатото и иднината, детски игри и играчки, предизвикот академските практики да престанат да бидат толку здодевни и луѓето да се натераат на смеа со теорија која воопшто не е смешна. Има работено на проекти и како artist-in-residence во Стокхолм, Будимпешта, Берлин, Есен, Париз... и настапувала во перформанси во кореографија на Isabelle Schad (DE), Anna Koch (SE) и Rebecca Chentinell (SE). Од 2011, со Јасна Димитровска работат како уметничкото дуо под псевдонимот Ефемерки. На ПРВО ПА ЖЕНСКО ќе настапи како Телемама, нејзиниот музички минималистички, валкан, изгребан, folky, indie, домашно-произведен, мрачен, светол и каков-уште-не проект во кој Скопје се вљуби на прв поглед.

 

Top