Инфо

Година

2019

Дата/Време

Петок 10.05 22:00

Место

Сала 25ти Мај

Земји учесници

AT | MK |

Учесници

Мави Феникс

Мави Феникс


DONPLAYA

DONPLAYA

It is a Hip Hop rivalry reincarnated into friendship and a long-term cooperation between these two artists from Bitola. Unified...

Повеќе

BON PRASKIZA

BON PRASKIZA

It is a Hip Hop rivalry reincarnated into friendship and a long-term cooperation between these two artists from Bitola. Unified...

Повеќе

PRINCE$$ DONATSU

PRINCE$$ DONATSU

Прекрасната, сензуалната Prince$$ Donatsu – најновиот недосонуван сон на скопскиот шизик и нејзиниот апсолутен хит: Битола. Можеби ќе се препознаете. Еве јас...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

МАВИ ФЕНИКС + локална поддршка: DONPLAYA, BON PRASKIZA, PRINCE$$ DONTASU

Концерт

Мави Феникс

во соработка со музичкиот фестивал Таксират и Пасворд Продукција

 

“Lo-Fi поп хероината Мави Феникс ќе ве маѓепса!” – The Fader

               Мави Феникс има 22 години и е доказ дека секоја вистински талентирана девојка може да се стекне со интернационална слава без разлика на тоа од каде потекнува. Ја започнува својата музичка кариера со пеење, рапување и продукција на само единаесет години и оттогаш развива свој уникатен стил. Нејзината музика го има привлечено вниманието на неколку значајни имиња за музичкиот свет, како i-D, Nylon, The Line of Best Fit, The Fader и COLORS, а има настапувано и на европски фестивали како The Great Escape во Порто и Primavera Sound во Барселона. Пред да настапи на Roskilde во Данска, ни доаѓа на Прво па женско!

 

 *локална поддршка: DONPLAYA, BON PRASKIZA, PRINCE$$ DONTASU

 

 

Top