https://www.youtube.com/watch?v=K95a9TufHVc

Инфо

Година

2019

Дата/Време

Сабота 11.05 22:30

Место

плато МКЦ

Земји учесници

Грција | Грција | MK |

Учесници

Налиса Грин

Налиса Грин

Налиса Грин е пеачка, текстописка и феминистка од Атина, Грција, која паралелно компонира театарска музика и се занимава со перформанс....

Повеќе

Post Lovers

Post Lovers

Post Lovers е проект на пеачката и текстописка Елени Караѓерг, претставен летото 2017 година. Музиката на пост-љубовниците е микс од...

Повеќе

ЅРЕТИ

ЅРЕТИ

ЅРЕТИ е современ македонски бенд создаден во јуни 2018 година. Од спонтаното тридневно творење во Прага, произлегува нивното прво ЕП...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

Nalyssa Green | Post Lovers | ЅРЕТИ

Овогодинешната музичка програма е везилка меѓу феминистичката мисла и уметничкиот израз. Три female-fronted музички групи со политични, антифашистички и емотивни стихови ќе ја презентираат својата форма на бунт во денешното општество. За Nalyssa Green и Post Lovers од Грција ова ќе биде нивно прво претставување пред македонската публиката. Верувам дека музиката е моќна алатка преку која ИСКРА Турбукинг и Прво па женско можат заедно да влијаат на развојот на феминистичката музичката култура во регионот.

 

Елена Пељхан

 

 

Top