Инфо

Година

2021

Дата/Време

Четврток 10.06 22:00

Место

МКЦ плато

Земји учесници

Учесници

YÖU

YÖU

Групата YÖU е формирана во октомври 2015 год, под влијание на хардкор сцената и социјалното движење во 80те во Вашингтон...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

YÖU

Групата YÖU е формирана во октомври 2015 год, под влијание на хардкор сцената и социјалното движење во 80те во Вашингтон (наречено лето на револуција), DIY етикатa, бранот на француското емо во 2000те и сивилото на Скопје. Музика изразена со емотивно меки вокали, возечки гитари и гласни тапани. Инспирирани од личните борби и искуства, YÖU го издадоа својот прв албум We Sing The Blues... во 2017 година. После неколку турнеи низ Европа, YÖU моментално работат на нивниот втор албум кој се очекува да биде издаден во 2021.

Top