Инфо

Година

2017

Дата/Време

Недела 21.05 14:00

Место

Плато пред МКЦ

Земји учесници

МК | MK | MK | MK |

Учесници

 Ивана Драгшиќ

Ивана Драгшиќ

Ивана Драгшиќ, социолог и граѓанска работничка, која делува во областа на урбаното заедничко (commons) и градското управување. Со колегите од...

Повеќе

Виолета Качакова

Виолета Качакова


Мариго Антов

Мариго Антов


Мајда и Весна

Мајда и Весна


Ар тисти

Синопсис

ДиЏеј сет | Дамите бираат Мајда и Весна, Мариго Антов, Виолета Качакова и ДИСКОРДИА ДИСИДЕНТ СЕТ

МКЦ плато | ДиЏеј сет | Дамите бираат

Жените сериозно ги тресат македонските клубски подиуми, правејќи ја домашната електронска музичка сцена многу повеќе од само добар пример за родова балансираност. Овогодинешната програма на ПРВО ПА ЖЕНСКО ги враќа зад пултот најверните и највозбудливите ДиЏејки од претходните години, за да заслужено си го прославиме малиот јубилеј, а за вистински славенички штимунг ќе се погрижат и уште неколку нови музички пријателки на фестивалот.

14.00 Мајда и Весна

16.00 Мариго Антов

17.30 Виолета Качакова

20.30 Дискордиа Дисидент Сет

Top