Инфо

Година

2017

Дата/Време

Недела 21.05 13:00

Место

Плато пред МКЦ

Земји учесници

МК |

Учесници

Доротеј Нешовски

Доротеј Нешовски

Нешовски Доротеј (1989, Скопје) дипломирал на факултетот за ликовни уметности во Скопје, отсек вајарство, насока сценографија, во 2012 година. Основач...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

Работилница за татковци и ќерки | Доротеј Нешовски

Денешните татковци се модерни и немаат предрасуди. Покрај тоа што знаат да сменат пелена и измијат садови, време е да се покажат и во своите дотерувачки способности. Работилницата е наменета за татковци кои ќе се изразат во чешлање и врзување кики, но и во зборување за умeтноста со своите клинцези. Децата за рака/во количка/на детското седиште во кола или на велосипед, и правец МКЦ! Работилницата е наменета за деца возраст од 2 до 7 години.

Нешовски Доротеј (1989, Скопје) дипломирал на факултетот за ликовни уметности во Скопје, отсек вајарство, насока сценографија, во 2012 година. Основач и член на уметничката група „ЅЕЕ“ (Art Group SEE). Негови уметнички интереси вклучуваат парципативни активности, мапирања, резонантност, видео селекција, вониституционално делување, истражувачка наука и детска едукација.

Top