Инфо

Година

2017

Дата/Време

Недела 21.05 19:00

Место

Плато пред МКЦ

Земји учесници

MK |

Учесници

ЛезФем

ЛезФем

Лезбејско- феминистичката група – ЛезФем е оформена во рамките на ЛГБТИ центарот за подршка во Скопје. Оваа група е посветена на...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

ЛезФемСлем | Жените тоа го прават гласно!

 

Пркосни и гласни, да го оживееме женското писмо, да го извадиме од фиоките, да го зачистиме од прашината што го зафатила и да му дадеме живот на подиумот. Гласно да ги изговориме нашите страсти и сласти, стравови и радости, борби и стремежи.

Гласно да ја изговориме нашата љубов. Читаат лезбејките и нивните гости активист(к)и. 

 

Top