Инфо

Година

2016

Дата/Време

Сабота 12.03 18:30

Место

Кино Фросина

Земји учесници

ХР |

Учесници

Vox Feminae

Vox Feminae


Ар тисти

Синопсис

Тинејџерска Филмска програма | VOXFEMINAE Festival

TEENAGE ФИЛМСКА ПРОГРАМА ВО СОРАБОТКА СО VOXFEMINAE

 

Festival кратки филмови на хрватски автор(к)и Во последните неколку години во Хрватска се случи вистински мал бум на нови имиња и филмови кои се потрудија барем дел од идната домашна кинематографија без проблем да го помине Бехдел тестот. Селектираните филмови прикажуваат (а)типични ситуации од секојдневниот живот на тинејџерите и тинејџерките. На Прво па женско имаме можност да ги проследиме поради соработката на Тиииит! Инк. со VOXFeminae Фестивалот. Уживајте и проверете дали ќе се препознаете себеси во овие тинејџерски ситуации.

Top