Инфо

Година

2016

Дата/Време

Сабота 12.03 21:00

Место

Фоаје на кино Фросина на кат

Земји учесници

РКС | РКС |

Учесници

Доника Ахмети

Доника Ахмети


Агнес Нокшиќи

Агнес Нокшиќи


Ар тисти

Синопсис

Девојката со сонце над главата

ДЕВОЈКАТА СО СОНЦЕ НАД ГЛАВАТА (Косово)

 

„Девојката со сонце над главата“ е перформанс на актерката, кореографка и режисерка Агнес Нокшиќи и на актерката Донике Ахмети. Перформансот ја разгледува женската сексуалност, солидарноста, лицемерието, мајчинството и самосвеста. Исто така, тој ја доведува во прашање нашата само-перцепција, осудувањето на другите и совладувањето на бариерите кои се конструирани од општеството.

Top