Инфо

Година

2016

Дата/Време

Недела 13.03 17:00

Место

Фоаје на кино Фросина на кат

Земји учесници

MK | MK | MK | MK | MK |

Учесници

Уранија Пировска

Уранија Пировска


Јана Старделова

Јана Старделова


Мерсиха Смаиловиќ

Мерсиха Смаиловиќ

Мерсиха Смаиловиќ е родена 1984 год.во Скопје. Нејзиното семејство е од Санџак, Р.Србија, а се доселуваат во Скопје во 50-тите...

Повеќе

Ленче Здравкин

Ленче Здравкин


Маја Балшиќеска

Маја Балшиќеска

Маја Балшиќевска во ХЕРА започна да работи во октомври 2013 година како социјален работник/менаџер на Првиот семеен центар на Град...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

ЖЕНИТЕ ВО БЕГАЛСКАТА КРИЗА

ДИСКУСИЈА: ЖЕНИТЕ ВО БЕГАЛСКАТА КРИЗА


Модератор: Јана Старделова - Тиииит! Инк.


Говорници: Уранија Пировска - Хелсиншки комитет за човекови права на РМ, Мерсиха Смаиловиќ - Легис и Ленче Здравкин.


На стотина километри јужно и северно од Скопје проаѓа Западно-балканската рута, низ која дневно транзитираат луѓе во потрага по безбедност и подобро утре. Преку женските заложби и приказни во прво лице, правиме преглед на случувањата во 2015, на приказните од холокаустот на денешницата, како и на она што не очекува во 2016. Заедно со нашите говорнички ќе ја вратиме хуманоста во оваа дехуманизирана приказна, пренесувајќи ви Сириски, Афганистански и други приказни од теренот. 

Top