Инфо

Година

2016

Дата/Време

Недела 13.03 20:00

Место

Кино Фросина

Земји учесници

MK |

Учесници

Интимен Театар

Интимен Театар


Ар тисти

Синопсис

БУДЕЊЕ НА ПРОЛЕТТА

ТЕТАРСКА ПРЕТСТАВА:   БУДЕЊЕ НА ПРОЛЕТТА

Интимен Театар Битола


по текстови од Франк Ведекинд и документарни материјали


Режисер: Софија Ристевска


Драматург: Билјана Крајчевска


Кореограф: Кире Миладиноски


Играат: Здравко Стојмиров, Стефанија Милевска и Софија Ристевска

„Будење на пролетта“ е интимна приказна за патот полн со предизвици што го поминува секоја жена, во процесот на исполнување на своите мечти и соништа. Нашите ликови ги облеваат со голема порција на хумор и самоиронија сите препреки со коишто се соочуваат. Креираме нова „Бриџит Џонс“, што не се плаши да проговори за сите свои мани и недостатоци, но во исто време има сила да се бори за своите права и привилегии. Бокс, балет, мотори, автошколи, исфрустрирани шефови, дебели тела, алишта со големи броеви, аеробик, професори по спорт и физичко воспитување, свадби, венчаници и љубов, многу љубов! Неолиберализмот, сексизмот и неинформираноста, се целосно беспомошни, наспроти, упорноста, хуморот и конструктивната самокритика, во женската потрага, по свет без никакви ограничувања и граници.
Интимен Театар е оформен во февруари 2010 година, во Битола. Досега сме реализирале седум независни театарски проети, коишто ги игравме во најразлични простори, додека од октомври 2013та, имаме и свој театарски простор, исто во Битола, на ул. Стив Наумов, бр. 35, кадешто примаме до шеесет души публика. Основната цел на Интимен Театар, е да поставува текстови од современи драмски автори, коишто зборуваат за социјални проблеми и коишто го анализираат животот на современиот човек, со сите негови плусови и минуси.

Top