Инфо

Година

2016

Дата/Време

Недела 13.03 21:00

Место

бифе на Кино Фросина

Земји учесници

Учесници

Ана Ќурчин

Ана Ќурчин


Ар тисти

Синопсис

КОНЦЕРТ | АНА ЌУРЧИН

КОНЦЕРТ:  АНА ЌУРЧИН (Србија)

Млада кантавторка од Белград која почнува активно да настапува од декември 2012. Таа ги изведува своите оригинални песни на англиски, но не ретко од неа може да слушнете и по некој кавер. Нејзината музика е микс на инди-рок и американски фолк и ја сметаат за најдобрата претставничка на локалната Американа сцена во Србија. Иако често настапува со својот бенд кој ја придружува со уште една гитара и тапани, во Скопје ќе имате прилика да ја чуете Ана во соло изведба и ќе уживате во совршениот спој на акустична гитара и вокал.

Top