Инфо

Година

2016

Дата/Време

Петок 11.03 15:00

Место

Кино Фросина

Земји учесници

CRO |

Учесници

Хелена Јанеќич

Хелена Јанеќич

Хелена има дипломирано по визуелни уметности на Фруман Универзитот во Гринвил, Јужна Каролина, магистрирано на Академијата за Уметности во Загреб, Хрватска, и оттогаш работи како независен уметник.


Ар тисти

Синопсис

Работилница за стрипови

Работилница за стрипови со Хелена Јанеќич

Дали имате приказна која сакате да ја раскажете преку слики? Дали би сакале да го импресионирате вашиот партнер или едноставно само да се извалката со црно мастило? Хелена Јанеќич ќе ве запознае со процесот на правење стрипови - од смислување ликови до разработка на сценарија. Не се бара претходно искуство со правење стрипови, се што ви треба е желба за цртање и едноставен и оригинален стил.

Top