Инфо

Година

2013

Дата/Време

Петок 08.03 12:00

Место

YCC foyer

Земји учесници

МК |

Учесници

Бори се женски

Бори се женски

„Бори се женски“ е независна иницијатива посветена на промовирање на родовата рамноправност преку поттикнување дебата во интернет сфера


Ар тисти

Синопсис

SPIN-UP GIRLS | Бори се женски

Kреативен и интерактивен спин на механизмите на популарните медиуми што на различни (директни и суптилни) начини наметнуваат шаблони во кои треба да се смести женската личност и женското тело. Разиграна, позитивна и весела деконструкција и можност за премислување на она што ти велат дека треба да бидеш и да имаш/направиш/чувствуваш како жена. Размисли, бори се, промени!

Бори се женски е независна и неформална grass root иницијатива посветена на промовирање на родовата рамноправност преку поттикнување дебата во јавната сфера.

Top