Инфо

Година

2013

Дата/Време

Петок 08.03 14:00

Место

Кино Фросина

Земји учесници

MK |

Учесници

Кинотека на РМ

Кинотека на РМ


Ар тисти

Синопсис

Филмска Програма

Женски осврт на македонската кинематографија во соработка со Кинотека на РМ.

14:00 Фросина (1952) Режија: Воислав Нановиќ

15:30 Јас, Блага Мицанова (1977) Режија: Вангел Чемчев - Лаки

15:45 Опасна Баба (1985) Режија: Милчо Манчевски

16:00 Исправи се Делфина (1977) Режија: Александар Ѓурчинов

Top