Инфо

Година

2014

Дата/Време

Петок 07.03 18:00

Место

Кино Фросина

Земји учесници

Македонија | MK | БИХ |

Учесници

Кумјана Новакова

Кумјана Новакова

Кумјана Новакова, работи во полето на креативниот документарен филм и аудиовизуелните уметности од 2006 година кога и го кооснова филмскиот...

Повеќе

Студиорум

Студиорум


Pravo Ljudski Film Festival

Pravo Ljudski Film Festival


Ар тисти

Синопсис

Филмска Програма

Филмската програма е остварена во соработка со Студиорум, Pravo Ljudski Film Festival и Women Make Movies;

 

Концепт: Кумјана Новакова

 

The Queen, Manuel Abramovich, Argentina | 2013 | 19’

 

The Marina Experiment, Marina Lutz | USA | 2009 | 18’

 

Night Cries: A Rural Tragedy, Tracey Moffatt | Australia | 1990 | 19'

The Body Beautiful, Ngozi Onwurah | UK | 1991 | 23'

 

Buoyant, Julie Wyman | USA | 2004 | 28'

 

Even if she had been a criminal, Jean-Gabriel Périot | France | 2006 | 10’

Top