Инфо

Година

2014

Дата/Време

Петок 07.03 20:00

Место

Галерија на МКЦ

Земји учесници

PRT |

Учесници

Wasted Rita

Wasted Rita


Ар тисти

Синопсис

HUMAN BEINGS - GOD'S ONLY MISTAKE#5 | WASTED RITA

ИЗЛОЖБА: HUMAN BEINGS - GOD'S ONLY MISTAKE#5 WASTED RITA (PRT) 20.00 галерија на МКЦ
WASTED RITA е микс од многу часови поминати на религиозен колеџ, адолесценција расипана од Black Flag и силна волја да завладее со светот. Freelance илустраторка, графичка дизајнерка, саркастична колку што е тоа неопходно, сака да пишува за животот и за човековото однесување. Нејзините дела може да ги најдете на безброј сајтови за уметност и графички дизајн, списанија и книги. Има соработувано со познатото студио Studiobüro, меѓу нејзините клиенти се вбројуваат и Hurley, Samsung, Delta, Diário Económico и неколку punk (или не баш punk) бендови. Има изложувано во Париз, Лондон, Берлин, Загреб, Љубљана, низ цела Португалија, a на ПРВО ПА ЖЕНСКО за прв пат ќе ги претстави своите дела во Скопје. HUMAN BEINGS - GOD'S ONLY MISTAKE#5 е дел од серијата самостојни изложби (Дел 1: DINAMO 10, Viana do Castelo, PT (март, 2013); дел 2: Rundlauf Festival, Bochum, GER (мај, 2013); дел 3: Idrawalot gallery, Berlin, GER (јуни, 2013) и дел 4: TReNuTaK.39, Zagreb, CRO (септември, 2013)) кои ги поврзува незапирливата желба и потреба за истражување, рефлектирање и архивирање на емоции, акции, идеи и секојдневни претпоставки за природата на човекот. На овој проект може да се гледа како бескрајно теоретизирање за тоа што значи да се биде човек и да се потклекне пред судбината, најголемата грешка што му се случува на макрокосмосот. Само опушти се и обвини го за СÉ Светиот Дух.

Top