Инфо

Година

2014

Дата/Време

Петок 07.03 21:30

Место

Денсинг Сала

Земји учесници

RKS |

Учесници

HAVEIT

HAVEIT

HAVEIT e колектив од четири млади уметници (комбинација од два пара сестри- Хана и Веса Кена и Лола и Алкета...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

Класична механика | HAVEIT

ПЕРФОРМАНС: КЛАСИЧНА МЕХАНИКА HAVEIT (KS)

 

Haveit е уметничко активистичка група од Приштина, Косово. Овие четири девојки се осмелуваат да го напуштат секојдневниот комфор, задоволства и морални правила и одбиваат да се согласат со нештата што ни се сервираат. Всушност, не прават ништо повеќе, само ја раскажуваат својата и нашата приказна! Тоа го прават и во овој краток, набиен и жесток перформанс во кој летаат прамени коса, шлаканици и стаклени чинии.

Top