Инфо

Година

2014

Дата/Време

Сабота 08.03 18:00

Место

Фоаје на кино Фросина на кат

Земји учесници

MK |

Учесници

ЛезФем

ЛезФем

Лезбејско- феминистичката група – ЛезФем е оформена во рамките на ЛГБТИ центарот за подршка во Скопје. Оваа група е посветена на...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

ПОЕТСКО ЧИТАЊЕ СО ЛЕЗФЕМ | САФО ОД НАШАТА УЛИЦА

ПОЕТСКО ЧИТАЊЕ СО ЛЕЗФЕМ: САФО ОД НАШАТА УЛИЦА 18.00 фоаје на кино Фросина „Време е веќе да те ослободам од ова сопствено постоење“ Поетесата е гласна, го трга „превезот кој замрачува“, ги вади женските песни од фиоките и заборавените библиотеки и гласно го кажува женскиот збор пред светот. Специјални гостинки: Шпајз грлс

Top