Инфо

Година

2015

Дата/Време

Петок 06.03 21:30

Место

Денсинг Сала

Земји учесници

MK |

Учесници

Ивана Коцевска

Ивана Коцевска


Ар тисти

Синопсис

Танцов Перформанс | ЖЕНИ НА РАБОТ НА НЕРВЕН СЛОМ

ДЕНСИНГ САЛА,  ТАНЦОВ ПЕРФОРМАНС: ЖЕНИ НА РАБОТ НА НЕРВЕН СЛОМ

Кармин (чек), Римел (чек), Пудра (чек), Парфем (чек), Ботокс (чек), Пуш-ап бра (чек), Секси атитуд (чек)... Еј да.. не заборавај да се понесеш себе си... “ Како поединците се чувствуваат физички присилени да учествуваат во општествените игри (особено да се приклонуваат кон пропишаните родови идентитети и однесувања), но и како тоа често не им поаѓа од рака.“- Пина Бауш

Концепт и идеја: Ивана Коцевска

Изведба и креативен тим: Викторија Илиоска, Бојана Додевска и Ивана Коцевска

Техничка поддршка: Тања Рибарска

Top