Инфо

Година

2018

Дата/Време

Петок 04.05 22:30

Место

плато пред МКЦ

Земји учесници

МК |

Учесници

 Ивана Драгшиќ

Ивана Драгшиќ

Ивана Драгшиќ, социолог и граѓанска работничка, која делува во областа на урбаното заедничко (commons) и градското управување. Со колегите од...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

Диџеј сет на Ивана Драгшиќ

По доселувањето во Аеродром, Ивана Драгшиќ своето образование го започна во МНТ и Метропол, а дипломираше во Елемент. По летните школи на скопските улици, на специјализација влезе во Канал 103, каде и денес, после 12 години работи на последниот проект „ДISKORДIA–можен саундтрак за падот на патријархатот“. Со поддршка од неколку исклучителни имиња од постарата бела, машка генерација диџеи, а во консултација со помладите нестрејт и нецис генерации на пријатели, таа ненаметливо го наоѓа своето место низ скопските и подалечни подиуми. Ивана е носителка на титулата Mис интерпретација и задолжителна учесничка на ПРВО ПА ЖЕНСКО.

Top