Инфо

Година

2021

Дата/Време

Сабота 12.06 20:30

Место

МСУ - Скопје

Земји учесници

Германија |

Учесници

Рут Хофлих

Рут Хофлих

Рут Хофлих е визуелна и филмска уметница родена во Минхен, Германија, која моментално живее во Мелбурн, Австралија. Нејзините филмови се...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

Растение (879 страници, 33 денови) (Plant (879 pages, 33 days))

Филмска програма
Ова не е сон за заеднички јазик, туку за моќна и неверна хетероглосија

🎬 Растение (879 страници, 33 денови) (Plant (879 pages, 33 days))

2020 [14’ 45”]

  • Австралија
  • Јазик: Германски
  • Сценарио/монтажа/камера/звук: Рут Холфлик
  • Звук: Кејси Рајс

 

Во 1980те, во семејните архиви на една фамилија од југо-западна Германија, е пронајден записник од судење на една вештерка. Растение (879 страници, 33 денови) открива разговор помеѓу мајка и ќерка во кој се опфатени историски факти за судењето, како и личните но и врскитена нивните предци со местото. Сликата на прогонот која недостасува е заменета со колекција фотографии, подредени и прикажани низ филмот за физички и сензорно да ја прикажат премолчената историја и нејзиното предавање од генерација на генерација.

Top