Инфо

Година

2021

Дата/Време

Понеделник 14.06 19:00

Место

ФДУ, летна сцена

Земји учесници

Македонија | Венецуела | MK | Швајцарија |

Учесници

Кумјана Новакова

Кумјана Новакова

Кумјана Новакова, работи во полето на креативниот документарен филм и аудиовизуелните уметности од 2006 година кога и го кооснова филмскиот...

Повеќе

Андријана Кена

Андријана Кена

Андријана Кена е градинарка и продуцентка од Венеција која моментално живее во Барселона. Има студирано Јазични вештини (Language arts) и...

Повеќе

Андријана Папиќ Манчева

Андријана Папиќ Манчева

Андријана Папиќ Манчева е дипломирана преведувачка, адвокатка за сексуално и репродуктивно здравје во Х.Е.Р.А. и мајка на две деца. Веќе...

Повеќе

Урсула Биман

Урсула Биман

Урсула Биман (Цирих, Швајцарија) снима видео-наративи за политките за средината, климата и домородните заедници. Урсула работи на терен во оддалечени...

Повеќе

Ар тисти

Синопсис

Дискурзивна програма: Бескраен попис на екофеминистичка мисла и практика

Дискурзивна програма
Бескраен попис на екофеминистичка мисла и практика
Програмата е курирана од Кумјана Новакова & ко-курирана од Јана Старделова

Inventory Gestures

 

 • Вовед во Бескраен попис на екофеминистичка мисла и практика
  -Кумјана Новакова


 • Нула отпад, поедноставено живеење и еколошки практики за секојдневниот живот во градовите
  -Андријана Папиќ Манчева

 • Феминистичкото заедништво, феминистичката политичка екологија и феминистичкото градинарство
  -Адриана Кена


 • Акустичен океан (Acoustic Ocean)
  -Урсула Биман
  2018
  HD видео, 18'
Top