Инфо

Година

2021

Дата/Време

Петок 11.06 21:00

Место

МКЦ плато

Земји учесници

МК |

Учесници

Димитра

Димитра


Ар тисти

Синопсис

Димитра

Димитра е соло артистка која како композиторка, текстописателка и изведувачка досега има четири изданија за Шарла: Живот Во Живо (2018), Come To The Danger Club (2018), Празни Муабети (2019) и Мак Мрак (2020). Има настапувано на повеќе локални и регионални настани и фестивали, а исто така има соработувано и со локални состави, продуценти, текстописци и аудио-визуелни уметници. Љубителка е на секаков вид уметност, има настапувано со авторска поезија (вклучувајќи слем - поезија) и била актерка во неколку театарски претстави. Моментално живее и работи во Битола. 

Нејзиното музичко творештво го доживува како разговор меѓу себе и животот, израз на нејзиното постоење во општеството во кое живее - стилот ѝ опфаќа различни жанрови сплотени во постмодерна каша. 

Top