Инфо

Година

2018

Дата/Време

Четврток 03.05 12:00

Место

плато пред МКЦ

Земји учесници

MK | MK | MK | MK | MK |

Учесници

Јелена Вишњиќ

Јелена Вишњиќ

Д-р Јелена Вишњиќ, родови студии (Универзитет во Нови Сад). Таа е извршна директорка и ко-основачка на феминистичкиот културен центар БеФем,...

Повеќе

Драгана Каровска Чемерска

Драгана Каровска Чемерска

Драгана Каровска Чемерска започна да работи во ХЕРА во 2014 година како координаторка на проект чиј фокус е спречување и...

Повеќе

Кристина Ампева

Кристина Ампева

Кристина Ампева е активистка за остварување на правата на работниците од текстилната, кожарската и чевларската индустрија и претседателка на здружението „Гласен текстилец“ од Штип.


Мила Царовска

Мила Царовска

Мила Царовска (6 мај 1984 во Скопје) — министерка за труд и социјална политика во македонската влада од 2017. Царовска...

Повеќе

Наташа Бошкова

Наташа Бошкова

Наташа Бошкова дипломира право во 1999 на Универзитетот Св.Кирил и Методиј во Скопје, Република Македонија. Во 2008 година станува магистар...

Повеќе

Славјанка Петровска

Славјанка Петровска


Ар тисти

Синопсис

Дискурзивна програма

Ова не е дебата.
Ова не е панел-дискусија.
Овде нема железен протокол и сериозни вратоврски.


Ова се разговори помеѓу луѓе соочени со исти предизвици.
На оваа маса седат жени со исти интереси и заложби. Се прашуваат едни со други и изнаоѓаат заеднички позиции за делување.

За женската солидарност и социјалното претприемништво: Драгана Каровска Чемерска (ХЕРА) и Јелена Вишњиќ (БеФем - Белград);

 

За текстилните работнички: Кристина Ампева (Гласен текстилец) и Мила Царовска, Министерка за труд и социјална политика;

 

За сексуалните работнички: Наташа Бошкова (Коалиција Маргини) и Славјанка Петровска од Министерство за внатрешни работи.

 

По секој разговор следува краток блок прашања од публиката.

Top