Калиа Димитрова

Калиа Димитрова
МК
Модераторка

Калиа Димитрова (Скопје, 1991) дипломира на политички науки на Правниот факултет при УКИМво Скопје, а нејзината магистратура во областа на културолошки науки ја носи во Холандија, Полска и САД каде студира и живее до 2016 година. Во 2018 година ја издава својата прва книга Вештерките денес. Од 2018 година станува дел од тимот кој стои зад Фестивалот Прво па Женско. Во моментот работи во Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија. Координаторка е и главна уредничка на првата феминистичка платформа на македонски јазик – Медуза (www.meduza.mk).

Top