Симона Семенич

Симона Семенич
СЛО
Artist
веб страница

Симона Семенич e словенечка драмска писателка и изведувачка. Добитничка е на најзначајната национална награда за уметничко дело во нејзината земја Prešeren Fund Award и трикратна добитничка на најпрестижната национална награда која им се доделува на драматурзите - Grum Prize. Нејзините текстови се преведени на четиринаесет јазици, изведени и објавени во неколку земји од Европа, САД и на Блискиот Исток, и наградени во Словенија и пошироко.

Top