Post Lovers

Post Lovers
Грција
Artist
веб страница

Post Lovers е проект на пеачката и текстописка Елени Караѓерг, претставен летото 2017 година. Музиката на пост-љубовниците е микс од кратки indie folk мелодии и малку повеќе личен текст со игриви вокали, поставени во позадина во стилот на деведесеттите. Во деби-албумот Елени ги споделува своите мисли со слушателот, обезбедувајќи автентичен женски одговор на современото пишување музика, во кое доминираат мажите. Тринаесетте песни од нејзиниот албум може да се опишат како хармоничен склоп од мајсторски изработени тонови, кревки сеќавања и чувства кои заедно се справуваат со суровоста на љубовта, семејството и човековата природа.

Top