Aна Дубљевиќ

Aна Дубљевиќ
RS
изведувачка

Aна Дубљевиќ е изведувачка и авторка во полето на танцот, кореографијата и перформансот. Таа е активна членка на Станица - Сервисот за современ танц во Белград. Дипломирала ликовни уметности на Универзитет во Белград и магистрирала кореографија и студии на перформанс на Институтот за применети театарски студии во Гисен, Германија. Во нејзините кореографски дела, кои се главно со колективно авторство - Waste of time, Koreoerotikon, Samo moje, STILL TO COME, a feminist pornscape - Ана се занимава со прашања на уметничка соработка и е заинтересирана за истражување на различни начини на творење во рамки на нехиерархиски структури. Настапувала и наградувана е на повеќе танцови фестивали.

Top