Ана Павловиќ

Ана Павловиќ
RS
продуцентка


Ана Павловиќ е уметница која работи со различни медиуми како инсталации, звучни инсталации и филм. Родена е во Белград, Србија во 1977 година, но од 1999 година живее во Данска. Павловиќ дипломирала на Кралската данска академија за ликовни уметности (The Royal Danish Academy of Fine Arts) во Копенхаген.

Top