Рут Хофлих

Рут Хофлих
Германија
филмска уметница

Рут Хофлих е визуелна и филмска уметница родена во Минхен, Германија, која моментално живее во Мелбурн, Австралија. Нејзините филмови се прикажани на повеќе филмски фестивали и институции интернационално, меѓу кои Интернационалниот филмски фестивал во Ротердам, Images Festival, Торонто, The Art Gallery of NSW, Сиднеј, Liquid Architecture, Мелбурн, Hidden Bar, Арт Базел и многу други. Во 2019 станува редовна соработничка на Државната библиотека во Мелбурн -  Џорџ Мора (Georges Mora Fellowship), а претходно ја има добиено наградата Emerging Artist од Градот Минхен. Рут има магистрирано ликовна уметност на колеџот Бард во Њујорк.

Top