Кортни Стивенс

Кортни Стивенс
САД
продуцентка

Кортни Стивенс е продуцентка која живее во Лос Анџелес. Нејзините нефиктивни и експериментални филмови се занимаваат соконтурите на јазикот, со историски спомени и со животите на жените. Нејзиното творештво е претставувано ширум светот, вклучувајќи го Berlinale, the Museum of Modern Art, New York Film Festival, AFI Fest, South by Southwest, Art of the Real, The Garage Museum of Contemporary Art и на Интернационалните филмски фестивали во Хонг Конг, Камден, Мумбаи, Луксембург, Дака и Сан Франциско. Кортни е стипендистка на Фулбрајт, добитничка на грантот California Humanities, редовна соработничка на MacDowell, Yaddo, Pocantico, и The Sloan Foundation,  и беше именувана во листата на 25те Нови лица на независниот филм на списанието Filmmaker Magazine. Дипломирала на Американскиот филмски институт, коосновачка е на микрокиното Veggie Cloud во Лос Анџелес, и има курирано филмски програми за The Getty, Museum of the Moving Image, Union Docs и Flaherty NYC.

Top