Nastasyakish

Интригирана од необичните звуци во електронската музика, NastasyaKish пронаоѓа интересни начини за нивнo комбинирање и ги споделува со публиката. Нејзините сетови се доста еклектични и може да се најдете помеѓу различни жанрови , почнувајќи од slow burners до acid.
Набрзо по почетоците на нејзината музичката кариера, таа стана резидент на андерграунд клубот Минус Еден и гостуваше со музички сетови во Белград и Санкт Петербург. Таа е активна членка на културниот колектив Скопски Грув (чии настани се незаборавни, од сценографски до музички аспект), формиран на крајот на 2017 година. Во 2019 година, од љубов кон плочите, заедно со Double G, ја отвораат првата онлајн продавница за грамофонски плочи Wax Revival Store во Скопје. Од 2021 година таа е дел и од екипата на Амок Радио.

Top