Катерина Иванова

Катерина Иванова
MK
активистка

Катерина Иванова е активистка за сексуално и репродуктивно здравје и права и студентка на Правниот факултет. Најактивна е во ХЕРА Млади како врсничка едукаторка по сексуално образование и во студентскиот активизам, примарно со подкастот Јустинијан Збори. Од особен интерес ѝ се темите на родовата еднаквост и литературата.

Top